#1 HP Omni 120-1050XT H61 intel hd W10 wakes no video but has backlight.. VBios ? by LatinMcG 27.01.2021 16:56

avatar



HP Omni 120-1050XT H61 intel hd W10 wakes no video but has backlight!

Long story to short.. i had bios LEO_703
now i found LEO_707 and still same issue with no wake video but able to use restart hotkeys and boots normal.

i see options to change in amibpc 4.53 but not sure what would fix this.
i have changed PEG/IGD to IDG, also IGD multi monitor to disabled.

i attached pic if anyone can suggest ideas?
here is unmod bios
mediafire.com/file/nyi1or36p9ikhyp/HP+Omni+120-1000-V7.07-NewMe.bin/file

Help me Obi Wan Kenobi.. youre my only IGD

#2 RE: HP Omni 120-1050TX H61 intel hd W10 wakes no video but has backlight.. VBios ? by MeatWar 27.01.2021 17:30

avatar

U told u that the Wake Up event problem with IGD is due to VBIOS?
Comes from very old times in windows versions...problems with drivers and power management leading to a non restore device state. If just one driver/device doesn't respond to the call its enough to leave others devices pending.
Better try updated/correct drivers for chipset/graphics first...before moding

HP drivers r old...sometimes more compatible than Intel recent ones
Intel 2nd Gen
Intel 3rd Gen

Fernando Intel Chipset drivers pack: II. Latest "pure" Intel Chipset Device *.INF files for all Intel systems from 6-Series up (for manual installation)

EDIT: Remember that H61 and Sandy Bridge processors with Intel HD2500, officially Intel didn't released Windows 10 drivers, and due to age of the hardware/drivers, modern OS can behave worst/not optimal regarding such devices.

#3 RE: HP Omni 120-1050TX H61 intel hd W10 wakes no video but has backlight.. VBios ? by LatinMcG 27.01.2021 18:34

avatar

Ty.. wasnt sure if it was vbios or bios mod needed.
so it likely is chipset then.
ill try and report later tonight.

#4 RE: HP Omni 120-1050TX H61 intel hd W10 wakes no video but has backlight.. VBios ? by LatinMcG 28.01.2021 09:43

avatar

umm nahh doesnt seem like driver issues.. tried few drivers and no change.
linux mint 20 boots with random horizontal white lines scrolling but barely usable.

win 10 if sleep id disabled but screen off enabled it does return.. only when sleep is triggered i get no video but backlight does show.

im almost sure it needs bios mod to fix this.

Edit: i researched the issue and seems it started with win 10 1709.. saw a microsoft forums long list of the same symptoms. some say VT-d does it others say its the LAN wake on LAN and magic packet.
i remember this problem now.

Xobor Forum Software von Xobor
Datenschutz